logo bloedsuiker
    December 2016
Docu Suikerlijers gaat het land in

In maart van dit jaar ging de documentaire ‘Suikerlijers, mijn favo type 1’ in première in Vlissingen. Een echt hoogtepunt voor documentairemaker Charlotte Hoogakker, die zelf ook diabetes type 1 heeft. De documentaire, waarin tieners met diabetes laten zien hoe het is om 24/7 diabetes te hebben, liet de zaal ontroerd en geëmotioneerd achter. Voor de ene kijker een ‘feest’ der herkenning en voor de ander een indringend kijkje in het leven van iemand met diabetes.

Samenhorigheid
Op die middag kwam alles samen Izaira Kersten presenteerde het programma rond de filmpremière: ‘Het was een geweldige ervaring. Op die middag kwam alles samen. Het was feestelijk maar ook de emotie en het verdriet dat diabetes met zich meebrengt, was voelbaar in de zaal. Juist deze combinatie maakte het mooi en zorgde voor een gevoel van samenhorigheid.’
Izaira Kersten heeft diabetes type 1 en is bekend van de theaterproducties: ‘Suiker’ en ‘Candy’, en de workshops ‘Sweet Talk’.

Stichting Kinderdiabetes Zeeland
Voor 2017 staan er hele spannende dingen op stapel De film Suikerlijers is een initiatief van Stichting Kinderdiabetes Zeeland; een stichting voor kinderen met diabetes, dóór ouders en vóór ouders, in samenwerking met het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. Stichting Kinderdiabetes Zeeland organiseert activiteiten met als doel de kennis rondom diabetes bij ouders en kinderen te vergroten. Hou deze stichting in de gaten want voor 2017 staan er hele spannende dingen op stapel.

Te zien op meerdere plekken
Wil jij de documentaire graag zien? Dan hebben we goed nieuws! In 2017 wordt ‘Suikerlijers, mijn favo type 1’ op meerdere plekken in Nederland vertoond, om te beginnen op 28 januari 2017 in Dordrecht. In januari wordt bekend waar en wanneer de film nog meer wordt vertoond. De middagen en/of avonden worden begeleid door Izaira Kersten.

Like Facebook ‘Suikerlijers, mijn favo type 1’, dan blijf je op de hoogte.

facebook google plusfoto Suikerlijers