logo bloedsuiker (preview)

    Maart nr 2 2015
“Weet je wat, doe mij maar diabetes”
Vandaag ben ik de halve dag op kantoor en tussen de middag lunchen we gezellig samen. Ik pak maar meteen mijn spuit erbij, wat direct de nodige vragen oproept van mijn nieuwe collega’s.  "Wat is dat?" "Doet dat geen pijn?" "Heb je dat allang?" "Oh ik kijk niet hoor, dat vind ik eng." "Hè, bah nee dat spuiten zou niks voor mij zijn!" Die laatste opmerking vind ik altijd zo bijzonder om te horen. Alsof het iets is waarvan ik heb gezegd: "Ach spuiten, daar geef ik niks om. Weet je wat, doe mij maar diabetes." Dit is een fragment uit het boek ‘Doe mij maar diabetes’ van Loes Heijmans – Beek.

Bloggen
Verbijsterd was ze, opeens veranderde ze van fit, energiek en levenslustig  in chronisch ziek Loes Heijmans (1983) studeerde aan de Hoge Hotelschool in Maastricht toen ze op twintigjarige leeftijd diabetes type 1 kreeg. Ze kwam net terug van een stage in Valencia, Spanje. Verbijsterd was ze, opeens veranderde ze van fit, energiek en levenslustig  in chronisch ziek. De acceptatie ging met vallen en opstaan. Van haar moeder kreeg Loes een dag na de diagnose een dagboekje om de dingen van zich af te schrijven. Vanaf dat moment is ze blijven schrijven. Tussen 2010 en 2014 schreef ze een blog voor gezondheidsplein.nl over haar leven met diabetes. “Toen ik merkte dat andere mensen met diabetes steun vonden in mijn blog, ontstond het idee om een boek uit te geven.” Vrijdag 17 april is het zover. Dan wordt het boek ‘Doe mij maar diabetes’ gelanceerd, een dagboek van het leven van Loes met diabetes type 1.

Een goed beeld
Het boek is in eerste instantie geschreven voor mensen met diabetes. “Toen ik diabetes kreeg, kende ik geen andere mensen die het ook hadden. Later ontdekte ik hoe belangrijk het is om te weten dat jij niet de enige bent, dat er meer mensen zijn die met diabetes worstelen.” Inmiddels hebben ook mensen die geen diabetes hebben enthousiast op het boek gereageerd. “Familie, vrienden en mensen die in de diabeteszorg werken geven aan dat het boek ze een goed beeld geeft van hoe het echt is om 24/7 met diabetes te leven.”

Kijkje in mijn ziel
"De vrouw iets verderop in de straat of de bakker van om de hoek" Het idee dat straks tien jaar uit het leven van Loes op papier staat en voor iedereen toegankelijk is, is spannend. “Ik ben het natuurlijk al een beetje gewend van het bloggen, maar toch is dit anders. Niet voor de mensen die me kennen, die weten wel wat er speelt want ik ben een open boek. Ook niet voor de mensen die ik niet ken, dat vind ik niet zo eng. Maar wel voor het grijze gebied daartussen, de vrouw iets verderop in de straat of de bakker van om de hoek. Het is een raar idee dat ze straks misschien heel veel van me weten. Het boek geeft echt een kijkje in mijn ziel.”

Piekeren
“Zodra ik daar buiten zat, voelde het alsof ik gefaald had” Het boek opent met een spreuk van Loesje ‘Chronisch ziek zijn vraagt om chronisch optimisme’. Een waarheid als een koe, maar het optimisme komt niet altijd vanzelf. Vlak na haar diagnose bezocht Loes een aantal keer een psycholoog. “Ik ben iemand die wel kan piekeren, een perfectionist, altijd streng voor mezelf. Mijn arts vertelde dat ik moest streven naar glucosewaarden tussen de 4 en 8 mmol/l. Zodra ik daar buiten zat, voelde het alsof ik gefaald had. Ik betrok de diabetes op mijn hele leven en ging steeds meer in een negatief cirkeltje denken. Ik was ervan overtuigd dat ik een veel leuker mens was toen ik nog geen diabetes had. De bezoeken aan een psycholoog hebben geholpen hier beter mee om te gaan.”

Dromen waarmaken
Het boek beschrijft ruim tien jaar uit het leven van Loes. Jaren waarin ze afstudeert, twee bedrijven opzet, veel reist, trouwt met de liefde van haar leven en samen proberen een kind te krijgen. Jaren waarin ze dromen waarmaakt. Met een lach en een traan. Net als het leven met diabetes. Het boek is openhartig, humorvol en vlot geschreven. Vanaf 17 april is ‘Doe mij maar diabetes’ online en in de boekhandels te koop voor € 19,95. Van elk verkocht exemplaar gaat € 1,- naar het Diabetesfonds voor onderzoek naar de genezing van diabetes.

Meer informatie: www.doemijmaardiabetes.nl

Reserveer hier alvast een boek
http://www.bullseyeshop.nl/nl_NL/a-39614765/voorverkoop-doe-mij-maar-diabetes/doe-mij-maar-diabetes-het-boek/

Boeklancering bijwonen?
Op 17 april wordt het boek gelanceerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in Weert (Limburg) Ook u kunt hier bij zijn! Koop hier uw kaartje en boek! (mogelijk tot 10 april)
http://www.bullseyeshop.nl/nl_NL/a-39614815/voorverkoop-doe-mij-maar-diabetes/doe-mij-maar-diabetes-de-lancering/

Een fragment uit ‘Doe mij maar diabetes’

Totdat een vriend die ik niet zo vaak zie, mij gisteren drie keer dezelfde vraag stelde: "Hey Loes, hoe gaat het met jou?" Eerst kreeg hij mijn diabetesantwoord:
"Tja, beetje wisselend, gelukkig voel ik de hypo’s wel goed aankomen en word ik er ’s nachts ook wakker van."
"Nee, ik vraag: hoe gaat het met jou?"
"Nou ja, die diabetes dus hè."
"Nee Loes, ik vraag: hoe gaat het met JOU?" Oh ja, ik ben ook nog een persoon naast die diabetes…Reality-check.
facebook google plusLoes heijmans - beek
Loes schrijft over het waarmaken van dromen. Met een lach en een traan. Net als haar leven met diabetes


3DDoeMijMaarDiabetes LoesHeijmans
CV van Loes Heijmans - Beek

1983 geboren in Heel
groeit op in een gezin van twee kinderen

1995 – 2001
Middelbare school, vwo - gymnasium

2000
ontmoet Remco, de liefde van haar leven

2001 – 2005
Hoge Hotelschool Maastricht

2005-2012
Tempo-Team Uitzendbureau, Intercedente

2012-2013
Beachclub Degreez, bedrijfsleider


2009 - heden
start Fabuloes Wedding
eigen onderneming als wedding planner
www.fabuloes.nl


2014 – heden
start The Best Box
eigen onderneming in verassingsboxen voor bruidsparen
www.thebestbox.nl